Η κλιματική αλλαγή, η απώλεια της βιοποικιλότητας και η βαθιά περιβαλλοντική κρίση που πλήττει τον πλανήτη μας δεν αποτελούν ζητήματα που απασχολούν μόνο τους ανά τον κόσμο οικολόγους, αλλά πρόκειται για μια παγκόσμια απειλή του ανθρώπινου πολιτισμού. 

Σε όλη την υφήλιο, οργανισμοί, φορείς και επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους έχουν αναγνωρίσει το φαινόμενο και υλοποιούν πρωτοβουλίες καλώντας όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά να βάλουμε ένα λιθαράκι για ένα πιο πράσινο πλανήτη. 

Για τη χώρα μας, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΑΒ Βασιλόπουλος, μιας εταιρείας που, εδώ και 80 χρόνια, εστιάζει σε πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης και υλοποιεί προγράμματα με έμφαση στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. 

Έτσι και φέτος, για 9η συνεχή χρονιά, αφιέρωσε μια μέρα σε δράσεις που πραγματοποιούνται εθελοντικά από τους δικούς της ανθρώπους. Πρόκειται για την  Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, μια μέρα - θεσμό που αξιοποιεί το ευρύ δίκτυο της εταιρείας για να κάνει τη διαφορά σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Φέτος, με βασικό μήνυμα «Φροντίζουμε την πόλη μας!» και tagline #allazoumesinithies, χιλιάδες εργαζόμενοι της ΑΒ από 300 καταστήματα, μαζί με τις αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία, ένωσαν τις δυνάμεις τους για το Περιβάλλον, το μεγάλο μας «σπίτι». Με συμμάχους την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και την εθελοντική δράση Let’s Do it Greece, πραγματοποίησαν 140 καθαρισμούς παραλιών και χώρων πρασίνου. Με αυτόν τον τρόπο, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε οι γειτονιές της χώρας να γίνουν πιο όμορφες και πιο καθαρές. 

Για όλους εμάς που η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο χάρτη μετράει, πράξεις προσφοράς, όπως των συγκεκριμένων ανθρώπων, μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε τελικά ότι όλοι μπορούμε και οφείλουμε να «Φροντίζουμε την πόλη μας!».

Γιατί, όλοι μαζί #allazoumesinithies και αλλάζουμε τον κόσμο προς το καλύτερο!