Η Οδός Πανεπιστημίου είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και φέτος αυτό θα γίνει με έναν ιδιαίτερο φωτισμό και στολισμό.

Με έμπνευση από την περίοδο του Αθηναϊκού Μοντερνισμού (Art Deco), ο φετινός διάκοσμος αντλεί στοιχεία και μοτίβα που αποτυπώνονται σε πολλά σημαντικά κτήρια της Πανεπιστημίου, όπως για παράδειγμα ο κινηματογράφος Rex.

Με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, με την απαραίτητη προσοχή και τους κατάλληλους χειρισμούς που απαιτεί μια περίσταση όπως τα Χριστούγεννα, που αγγίζουν όλους τους πολίτες, η Οδός Πανεπιστημίου μετατρέπεται σε ένα «φωτεινό ποτάμι» που μας μεταφέρει πίσω στα παιδικά μας χρόνια και τις παραμυθένιες αναμνήσεις μας. Με αφετηρία το Σύνταγμα και κατάληξη στην Ομόνοια, η Πανεπιστημίου ενώνει τα δύο βασικότερα σημεία της Αθήνας, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της και -εν τέλει- την ίδια της την ιστορία και κληρονομιά.

Φέτος, η Αθήνα είναι πιο φωτεινή από ποτέ, με ανανεωμένα στολίδια και φωτάκια, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

Και, τελικά, αυτό είναι που έχει σημασία. Αυτό είναι που μένει και ξεπερνά τις όποιες υποκειμενικές κρίσεις αισθητικού χαρακτήρα που όλοι διατυπώνουμε.