Ένα στα δέκα παιδιά παγκοσμίως γεννιέται πρόωρα. Αυτό σημαίνει πως τα ζωτικά του όργανα όπως οι πνεύμονες είναι ανώριμα και για να μπορέσει να ζήσει χρειάζεται μηχανική υποστήριξη.

Ευτυχώς, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο ώστε να έχουν δημιουργηθεί τα κατάλληλα μηχανήματα για να του παρέχουν αυτή την υποστήριξη. Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα νοσοκομεία στον κόσμο και δη τα ελληνικά εξοπλισμένα με τα κατάλληλα μηχανήματα.

Για αυτό το λόγο η bwin αποφάσισε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί να ενισχύσει το νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» με την παροχή ειδικών μηχανημάτων, τα οποία βοηθούν την αναπνοή των νεογνών.

Σε συνεργασία με την «ΠΝΟΗ - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», η bwin προσέφερε συσκευές ανάνηψης με ελεγχόμενη πίεση για νεογνά (Neopuff). Η συσκευή αυτή βοηθάει να αντιμετωπιστεί η δυσκολία της αναπνοής των νεογνών ώστε να μην χρειαστούν την υποστήριξη αναπνευστήρα.

Εκ μέρους της ΠΝΟΗ, ο Πρόεδρος Ιωάννης Παπαδάτος δήλωσε: «Η βοήθεια της bwin είναι πολύτιμη για την καλύτερη νοσηλεία των μικρών ασθενών και ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία».

Εκ μέρους του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», η Διευθύντρια της ΜΕΝ Νεογνών Αγγελική Νίκα, δήλωσε: «Εκ μέρους του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και των μικρών ασθενών της Μονάδας Εντατικής Νεογέννητων του Nοσοκομείου θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σωματείο “ΠΝΟΗ - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού” και την εταιρεία bwin για την προσφορά 3 συσκευών ανάνηψης με ελεγχόμενη πίεση (Neopuff).

Σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες για την αναζωογόνηση η χρήση αυτών των συσκευών αποτελεί την απόλυτη ένδειξη για την καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση  των νεογνών καθότι με την άσκηση ελεγχόμενης πίεσης αποφεύγεται ο μηχανικός τραυματισμός και μειώνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τραύματος στον ευαίσθητο νεογνικό πνεύμονα. Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συμπαράστασή σας στη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας».

Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιάννης Καποδίστριας (Managing Director της Bwin), Ιωάννης Παπαδάτος (Πρόεδρος της ΠΝΟΗ), Ιωάννα Μπερίου (Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της Bwin), Αγγελική Νίκα (Διευθύντρια της ΜΕΝ Νεογνών Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”), Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (CSR Manager της Bwin)

Από πλευράς της bwin, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε: «Το πολύπλευρο κοινωνικό πρόσωπο της bwin, έρχεται να ενισχύσει για πρώτη φορά το έργο των ηρώων γιατρών του Νοσοκομείου “Παίδων Π. & Α. Κυριακού”. Η συνεισφορά μας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό μας γεμίζει με αισιοδοξία και σίγουρα θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τόσο στους Γιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό όσο και έμμεσα στους γονείς των νεογνών τα οποία θα χρειαστούν βοήθεια».

Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων στον κόσμο, η bwin συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, επιστρέφοντας την εμπιστοσύνη που δέχεται.

Περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της bwin προς την κοινωνία, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.