Ένα απρόσμενο τριήμερο επιφυλάσσει, εκτός από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους ο Ιανός για τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στη Ζάκυνθο και την Ηλεία.

Συγκεκριμένα, κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 18/9 όλες οι σχολικές δομές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, εξαιτίας του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ για πιθανή εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να προκαλέσει ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός, τις επόμενες ώρες,.

Οι τοπικές αρχές καλούν τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών - από τη Πέμπτη το απόγευμα - και έως την παρέλευση του φαινόμενου να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ όσοι έχουν τα σπίτια τους κοντά σε χειμάρρους, ρέματα ή μένουν σε υπόγεια και ημι - υπόγεια να προχωρήσουν στην προληπτική εκκένωσή τους.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας που διαχειρίζεται την γραμμή του Ιονίου και συγκεκριμένα τη σύνδεση της Κυλλήνης με την Κεφαλλονιά, καθώς και τη σύνδεση Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα ότι αναστέλλει  όλα τα δρομολόγια της Πέμπτης 17/9, λόγω  της κακοκαιρίας . 
Για την Παρασκευή 18/9, η ακτοπλοϊκή εταιρεία ενημερώνει ότι θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.