Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε το πρωί στην καθημερινή του εκπομπή στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90.1» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης.

Σύμφωνα λοιπόν με  πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, τις οποίες  επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος,  η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, έστειλε προς έγκριση ως αρχικές διαστάσεις του υφάσματος για την παραγωγή της μάσκας την αναλογία 10x22, κατά τοις μικρότερη απο τις διαστάσεις 12x25 βάσει των οποίων έγινε η πρώτη παρτίδα που έπεσε κομματάκι μεγάλη στους μαθητές ...

Ο Δημήτρης Τάκης φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην εκπομπή του Mega Channel «Live News», έδωσε συνέχεια στην αποκάλυψη του επισημαίνοντας ότι η νέα γκάφα σχετικά με τις μάσκες στα σχολεία αποτράπηκε κυριολεκτικά στο «παραπέντε» προτού η νέα παρτίδα φτάσει στις κοπτικές μηχανές της εταιρείας που έχει αναλάβει την παραγωγή τους.

Το νέο λάθος στις διαστάσεις εντοπίστηκε έγκαιρα από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι παρέλαβαν το επίμαχο έγγραφο της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας. Το οποίο και φυσικά επεστράφη άμεσα στους αποστολείς του με τη διευκρίνιση να υποβληθούν οι ορθές διαστάσεις  του υφάσματος που απαιτείται για την κατασκευή της μάσκας.

Δείτε εδώ το απόσπασμα από την εκπομπή του Mega Channel