Το Ηράκλειο χθες θύμιζε κυριολεκτικά βομβαρδισμένο τοπίο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που κινδύνευσαν, ενώ από το πέρασμα της κακοκαιρίας δεν γλίτωσαν ούτε οι σχολικές μονάδες.

Ανάμεσα του είναι το 3ο Γυμνάσιο Κηπούπολης που πλημμύρισε με αποτέλεσμα να διακόψει τη λειτουργία του, αλλά και το 3ο ΕΠΑΛ Νέας Αλικαρνασσού όπου τα νερά εισέβαλαν στο υπόγειο, καθώς και Ειδικό Σχολείο στον Αη Γιάννη Χωστού.

Οδικό δίκτυο

Έντονη ήταν και η ταλαιπωρία των οδηγών αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν λόγω των νερών, της λάσπης και των φερτών υλικών. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν συνολικά οκτώ οδηγούς ενώ δεν έλειψαν και τα τροχαία ατυχήματα από οδηγούς που έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους.

Αεροδρόμιο

Σημαντικά είναι και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όπου προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές. Μάλιστα σε μια αίθουσα του αεροδρομίου κατέρρευσε τμήμα της οροφής ενώ η λειτουργία του διακόπηκε μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Τα βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο οι Πυροσβέστες του Νομού Ηρακλείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Δύο ακόμα νεκροί στην Ελλάδα

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει την Πέμπτη