Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, ο πρώην υφυπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για ακόμη μία φορά σχολίασε αρνητικά τον ερχομό του εμβολίου για τον κορονοϊό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο. Ένα θέμα είναι το πρόβλημα της ασθένειας, και ένα άλλο ότι σταματήσαμε τη ζωή. Ο ΟΗΕ αρίθμησε σε 130 εκατ. τους νεκρούς, από τη φτώχεια από την καραντίνα. Συγκεκριμένα είπε ότι θα είναι περισσότεροι οι νεκροί από τις καραντίνες, από ό,τι από τον ίδιο τον ιό. Έχουμε δύο φάρμακα εγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Υπάρχουν και άλλα που χρησιμοποιούνται. Γιατί αυτά ο ελληνικός ΕΟΦ δεν τα δίνει; Ο ανθρωπισμός δεν μπορεί να είναι a la carte».

Ωστόσο, τα λεγόμενα του κ. Μαυραγάνη εξόργισαν τον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι «Αυτά που λέτε δεν έχουν επιστημονική βάση και είναι επιεικώς αρλούμπες. Δεν μπορείτε να λέτε αρλούμπες στην τηλεόραση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους».

«Έχω μία πρόταση. Εφόσον όσα λέω είναι αρλούμπες και αστοιχείωτα. Εφόσον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί αύριο το πρωί να ψηφίσει με δύο διατάξεις, ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο, ή γενετική τροποποίηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπου. Το προτείνουμε αυτή τη στιγμή από την εκπομπή σας», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Μαυραγάνης.

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση. Αυτό που είπατε σαν πρόταση λέει ότι μπορεί το εμβόλιο που θα γίνει να τροποποιήσει το γενετικό υλικό του ανθρώπου. Το εμβόλιο που θα γίνει είναι εμβόλιο RNA. Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει ένζυμα που μετατρέπουν το DNA σε RNA, ποτέ το αντίστροφο. Δεν γίνεται αυτό που λέτε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Το να λέει ένας έγκριτος νομικός, όπως ο κ. Μαυραγάνης, για το αν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές ή όχι, απλά με ξεπερνά. Είναι σαν να ρωτάτε εμένα, πόσα σίδερα χρειάζονται για να χτιστεί ένας ουρανοξύστης».

Δείτε το βίντεο: