Αγροκτηνοτρόφοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς κοντά στη γεώτρηση του Αϊ Λια στη Νάξο, με αφορμή το έργο της μεταφοράς του νερού από εκεί στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα και τα δυτικά παράλια του νησιού.

Όπως αναφέρει το naxostimes.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή από την Παρασκευή προκειμένου να περιφρουρήσουν την εξέλιξη του έργου και να διασφαλιστεί η ομαλότητα στην περιοχή.

Το naxostimes αναφέρει ότι σε συνάντησή τους το βράδυ της Παρασκευής οι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να μην αφήσουν να ολοκληρωθεί το έργο αφού θεωρούν ότι η μεταφορά του νερού στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα Νάξου θα είναι επιζήμια για τις δικές τους περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Το πρωί του Σαββάτου οι αγροκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη γεώτρηση και στην προσπάθεια τους να περάσουν συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στη γεώτρηση του Αϊ Λια (200 μ. από τον πύργο Μπαζαίου) και συζητούν με τους αστυνομικούς.

Πηγή: naxostimes.gr