Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συζήτηση μεταξύ πυρόπληκτων και υπουργικού κλιμακίου για τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ειδικότερα, όταν πήρε τον λόγο ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κάποιοι κάτοικοι ζήτησαν να πουν τη γνώμη τους και ο κ. Σπίρτζης απάντησε «δεν είμαστε γι' αυτό εδώ, αν θέλετε να μου πείτε τη γνώμη σας να πάμε μετά για καφέ, ευχαρίστως»! Τότε υπήρξαν αντιδράσεις και ένας άνδρας, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στην πυρκαγιά στο Μάτι, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι για να διεξαχθεί ομαλά η συζήτηση και να πάρουν απαντήσεις για την τραγωδία. «Εγώ έχασα τη γυναίκα μου και ζητώ απαντήσεις» είπε ο άνδρας.

Ο υπουργός αναρωτήθηκε για ποιο λόγο επικρατεί αυτή η ένταση, και οι πολίτες ξεκίνησαν να μιλούν ειρωνικά, ενώ στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες από ανθρώπους που πολιτεύονται με συγκεκριμένα κόμματα στο Μάτι, με αποτέλεσμα να «ανάψει» ακόμη περισσότερο η συζήτηση και η συντονίστρια να ζητά να διακοπεί η συζήτηση.