«Τη στιγμή που μπαίναμε στην πόλη έγινε το γεγονός. Δεν προλάβαμε να πλησιάσουμε, η αστυνομία είχε μπλοκάρει όλο το κέντρο και μας προέτρεψε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας» είπε μία Ελληνίδα από το γκρουπ των εκδρομέων στον ΣΚΑΙ.

«Πέσαμε πάνω σε ένα φοβερό περιστατικό και θέλω να τονίσω με τι ηρεμία, με τι ψυχραιμία αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι κάτι που τους σόκαρε. Υπήρχε παντού αστυνομία και σε τρεις ώρες είχε λυθεί το θέμα. Έκλεισαν το κέντρο και δεν άφηναν κανένα να μπει μέσα, τα παιδιά κλείστηκαν στα σχολεία και η αστυνομία είχε ελεύθερο το πεδίο να δράσει», επεσήμανε.

Πλέον οι εκδρομείς βρίσκονται στο ξενοδοχείο τους, τρία χιλιόμετρα μακριά από το τζαμί όπου έγινε μία από τις επιθέσεις: «Το κέντρο έχει ελευθερωθεί εδώ και μισή ώρα αλλά δεν έχουμε λόγο να πάμε εκεί. Όταν ξέρεις ότι αυτή η πόλη και αυτή η χώρα είναι μία από τις ασφαλέστερες στον κόσμο... Το θέμα τώρα είναι ότι ο δράστης είναι χριστιανός και όχι μουσουλμάνος. Έχει μία προσωπικότητα που δεν πρέπει να στέκει».

«Μας έκανε εντύπωση πως τα γεγονότα και τις πληροφορίες τα μετέδωσε η ίδια η πρωθυπουργός, κάθε στιγμή. Φεύγουμε για Ελλάδα αύριο το απόγευμα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ο κόσμος είναι πολύ σοκαρισμένος αλλά εξαιρετικά ψύχραιμος», κατέληξε.