Λίγες ώρες πριν πέσει το «μαύρο» στο Mega, ΕΤΙΤΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν την κατάσταση.

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης αναφέρουν με ανακοινώσεις τους ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε ενδεχόμενο, ειδικά μετά την αίτηση που κατέθεσε σήμερα, Σάββατο η Τηλέτυπος για αναστολή της απόφασης στο ΕΣΡ.

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ:

Σήμερα το βράδυ μετά από την απόφαση του Σ.τ.Ε. και του Ε.Σ.Ρ., η DIGEA ανακοίνωσε πως θα κόψει το σήμα του MEGA από τον τηλεοπτικό αέρα.  Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε πως η Διοίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ζήτησε από το Ε.Σ.Ρ. την αναστολή της απόφασης.  Καθορίστηκε μάλιστα συνάντηση (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ – Ε.Σ.Ρ.)  για την ερχόμενη Τρίτη. 

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν για να μη πέσει ΜΑΥΡΟ στο MEGA και στους εκατοντάδες εργαζόμενους.

Να εξαντληθεί κάθε ενδεχόμενο για την ομαλή επαναλειτουργία του σταθμού.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Και πάλι τα δόντια των καρχαριών της μιντιακής ολιγαρχίας αποτυπώθηκαν στο μαύρο, που αυτή τη φορά θα πέσει «νομοτύπως» στο MEGA.

Η διαφορά με το μαύρο στην ΕΡΤ το 2013, είναι ότι τότε έπεσε με πραξικοπηματικό τρόπο και με εκτελεστές τους φαύλους πολιτικούς εντολοδόχους της ίδιας όμως μιντιακής μαφίας, που σήμερα για «στρατηγικούς λόγους» αποφάσισε να σπρώξει στον γκρεμό το MEGA και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Μια διαφορά όμως που δεν επηρέασε ούτε στιγμή την απόφασή μας να σταθούμε εξαρχής στο πλάι των συναδέλφων του MEGA και που φυσικά δεν πρόκειται να μας εμποδίσει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα τους εναντίον του μαύρου που επέβαλλαν τα «συμφέροντα» των μεγαλομετόχων.

Αυτών δηλαδή που τσιγκουνεύτηκαν να δώσουν ελάχιστα από τα τεράστια κέρδη τα οποία συσσώρευσαν από την πολυχρονη λειτουργία του MEGA για την σωτηρία του, έχουν κατά νου μόνο το πως θα μοιραστούν την τηλεθέαση του αυγατίζοντας έτσι τα κέρδη τους στα άλλα κανάλια που μετέχουν.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτήν την επιφανειακά «ανεξήγητη» στάση τους είναι πολλά, όπως επίσης είναι πολλά αυτά που χρωστούν στους εργαζόμενους που μόχθησαν δουλεύοντας σε αυτό το κανάλι και που σήμερα τους πετούν χωρίς ντροπή στον Καιάδα της ανεργίας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ που πρωτοστάτησε στον αγώνα εναντίον του μαύρου στην ΕΡΤ, στέκεται και τώρα μπροστά μαζί με όλους τους συναδέλφους του MEGA εναντίον του σημερινού μαύρου, στηρίζοντας έμπρακτα με κάθε τρόπο και μέσο τον δίκαιο αγώνα τους που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να παρέμβει για να σταματήσει αυτή την ασύδοτη τακτική του καρτέλ των μεγαλομετόχων – καναλαρχών, την ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ να μεσολαβήσουν και να αποτρέψουν την DIGEA να ρίξει μαύρο τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως διακαώς επιθυμεί εκτελώντας τις εντολές των μετόχων της, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να προκύψει λύση έστω και την τελευταία στιγμή.

Η συνάντηση που ζήτησαν οι μεγαλομέτοχοι με το ΕΣΡ ελπίζουμε να μην χρησιμοποιηθεί ως ένα ακόμα άλλοθι εκ μέρους τους για αυτό το προσχεδιασμένο έγκλημα».