Έξι είναι οι συλλήψεις για την «καμπάνια» κατά βουλευτών της Βορείου Ελλάδας που θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αστυνομία συνέλαβε στα Γρεβενά έναν 54χρονο και έναν 45χρονο που κολλούσαν αφίσες σε κεντρικούς δρόμους τής πόλης με το πρόσωπο του βουλευτή Χρήστου Μπγιάλα και με το ερώτημα εάν «θα προδώσει την Μακεδονία».

Επίσης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Κοζάνη η αστυνομία συνέλαβε ακόμη δύο άτομα που κολλούσαν αφίσες με το ίδιο περιεχόμενο αλλά με τα πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Για τους δύο συλληφθέντες από την Κοζάνη σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του κώδικα υπαίθριας διαφήμισης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες των Γρεβενών αφού σχηματίστηκε δικογραφία αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών.

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 21 και 22 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΖΗΤΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι νεαροί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης.

Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι τοποθετούσαν αφίσες με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της νύχτας.

Κατάφεραν δε να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο νεαρών έγιναν στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατίας.