Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης πλήρωμα της Άμεσης Δράσης από περίπου 25-30 Ρομά, στη συμβολή Πέτρου Ράλλη και Κηφισού. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι Ρομά, που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών που νοσηλεύτηκαν στο 401ΓΣΝΑ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τραυματιών αστυνομικών, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται η αγανάκτηση για τις συνεχείς επιθέσεις: «Την ώρα που όλοι οι Ανώτατοι ασχολούνται με τις Κρίσεις, η μάχιμη Αστυνομία έζησε ακόμα μια μαύρη μέρα. Περιπολικό της Αμέσου Δράσεως το οποίο προσπάθησε να ελεγξει ύποπτο άτομο στη διασταύρωση των οδών Κηφισού & Π. Ράλλη, δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα τα οποία βρισκόταν σε παρακείμενο καταυλισμό ρομά.

Οι συνάδελφοί μας ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς, υπέστησαν βαριές σωματικές βλάβες και νοσηλεύονται στο 401 ΓΣΝ. Έχουν περιέλθει σε γνώση μας οι εξής καταγγελίες: Λόγω του γνωστού προβλήματος που εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει για τους ασυρμάτους (ακόμα και πειθαρχικές διώξεις υποστήκαμε για τις καταγγελίες αυτές), οι συνάδελφοί μας καλούσαν σε ενισχύσεις, πλην όμως ήταν αδύνατη η επικοινωνία τους με το Κέντρο και οι ενισχύσεις κλήθηκαν μόνο όταν ο ένας εξ’ αυτών κατάφερε να ξεφύγει από αυτούς που προσπαθούσαν να τον λιντσάρουν και επικοινώνησε τηλεφωνικώς. (Κατάφερε να καλέσει, να πει ότι είναι αστυνομικός και ότι δέχεται επίθεση στη τάδε οδό και συνέχισε να δέχεται χτυπήματα).

Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας έσπευσε από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, στο πλευρό των συναδέλφων . Ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που οι ασύρματοι αποδειχθεί ότι δεν λάμβαναν, θα καταθέσουμε μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο. Δεν μπορεί ο καθένας να επιτίθεται κατ’ αυτό τον τρόπο στον Έλληνα Αστυνομικό και να μένει ατιμώρητος και δεν μπορεί όσοι ασχολούνται μόνο με τις Κρίσεις να μην αντιλαμβάνονται ότι με αυτές τις επικοινωνίες στέλνουν τους αστυνομικούς σαν πρόβατα στη σφαγή, ενώ ταυτόχρονα βαυκαλίζονται ότι προΐστανται σε μια Ευρώπαϊκή Αστυνομία.

Τώρα άραγε σε ποιον θα διατάξετε ΕΔΕ;

Υ.Γ. 1. Βαρεθήκαμε να επισκεπτόμαστε συνεχώς τα επείγοντα του 401.

Υ.Γ2. Ουδείς Αξιωματικός επισκέφτηκε τους τραυματίες συναδέλφους στο Νοσοκομείο, παρ’ ότι εμείς παραμείναμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά ποιος να έρθει; Φοβόταν όλοι μήπως φεύγοντας από το γραφείο τους αποστρατευτούν, οπότε προτίμησαν να μείνουν εκεί!!!!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πρόβλημα με τον ασύρματο

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα κρίσιμα δευτερόλεπτα του περιστατικού, το πλήρωμα του περιπολικού της Άμεσης Δράσης δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το Κέντρο για να ζητήσει ενισχύσεις. Αυτό, καθώς, ο παλιός αναλογικός ασύρματος που είχαν μαζί δεν λειτούργησε -έχοντας πέσει προφανώς σε «μαύρη τρύπα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε να μεταφερθεί το περιπολικό για έλεγχο ασυρμάτου.