Ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σεσημασμένος κατά το παρελθόν για ληστεία κ.ά. παραβάσεις, συνελήφθη ως δράστης της άγριας δολοφονίας ενός 91χρονου, στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 στον Πειραιά. 

Χρειάστηκαν περίπου 5,5 χρόνια ερευνών από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξιχνιαστεί το έγκλημα. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 47χρονος σήμερα δράστης προφασιζόμενος τη μίσθωση διαμερίσματος 1ου ορόφου διώροφης οικίας το οποίο διέθετε το θύμα προς ενοικίαση, εισήλθε με σκοπό τη ληστεία. 

Εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον ηλικιωμένο, να τον χτυπήσει στο πρόσωπο και αφού διαπίστωσε ότι το διαμέρισμα ήταν κενό, συνέχισε την έρευνα σε ισόγειο διαμέρισμα της οικίας, όπου διέμενε το θύμα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του επήλθε από βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στον τράχηλο. 

Μετά από αναζητήσεις ο Αλβανός δράστης εντοπίσθηκε εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου, στην περιοχή του Πειραιά και προσήχθη στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, όπου μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος, συνελήφθη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.