Την 1η Ιανουαρίου 2019 θα κριθεί η υπόθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Το θέμα επρόκειτο να εξεταστεί στις 15 Οκτωβρίου, όμως την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νικόλαος Β. Οικονομόπουλος έλαβε επιστολή από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) Francesco Rocca με την οποία ενημερωνόταν για την παράταση.

Ουσιαστικά πρόκειται για παράταση μέχρι να υπάρξει η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου σχετικά με την εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

«Σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ισχύς του "ξεπαγώματος" μιας ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36ηΣυνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019» δήλωσε ο κ. Οικονομόπουλος.

«Στην επιστολή σημειώνεται δε, ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., δύναται η αναστολή της εφαρμογής του "ξεπαγώματος" οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του "οδικού" χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολοιπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο» κατέληξε.