Φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο Αρτέμης Σώρρας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, λίγο μετά την απόφαση της προφυλάκισής του για τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις».

Ομάδα της ΟΠΚΕ, προκειμένου να αποφύγει τους δεκάδες υποστηρικτές της οργάνωσης, που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, οδήγησε τον προσωρινά κρατούμενο πεζή μέσα από το Άλσος της Ευελπίδων, για να βγουν στον κεντρικό δρόμο πίσω από τα δικαστήριο στο ύψος της γέφυρας Μουστοξύδη, όπου τους περίμεναν τα αυτοκίνητα.

Ο Σώρρας βγήκε από το ανακριτικό γραφείο υπό τις επευφημίες υποστηρικτών του, οι οποίοι τον χειροκροτούσαν φωνάζοντας «γεια σου, αρχηγέ» και βρίζοντας εκείνους «που τον οδηγούν στη φυλακή». Ο Αρτέμης Σώρρας απάντησε: «Όλα στα χέρια σας τώρα».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Αρτέμης Σώρρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανέλαβε την ευθύνη για τη δράση της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πλακάτ, περίπου 400 οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα συγκεντρώθηκαν έξω από την Ευελπίδων φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν φεύγουμε από εδώ, χωρίς τον αρχηγό», «Σώρρας Ελλάς, Ή ταν ή επί τας», «Κοίτα Αρτέμη το καθεστώς πως τρέμει» και «Ήρθε η ώρα για τον Αρτέμη Σώρρα». 

Ο Αρτέμης Σώρρας, συνελήφθη στον Άλιμο το Σάββατο και κατηγορείται για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων και απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών. Οι συγκεκριμένες πράξεις τού αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του Σώρρα περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.