«Διαχρονικό» χαρακτήρισε το «πρόβλημα αντιμετώπισης των κουκουλοφόρων» ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος και επεσήμανε πως «έχει ενταθεί με την παρούσα κυβέρνηση».

Ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των κουκουλοφόρων, παρότι έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά των αστυνομικών.

Μάλιστα, τόνισε ότι μπορεί το πρόβλημα να είναι διαχρονικό, αλλά σήμερα είναι ξεκάθαρο πως «δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα».

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση της ομάδας «Δέλτα» και ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου, να αφήσει «τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους».

Επίσης, υποστήριξε ότι η Κρατική Ασφάλεια έχει αποδομηθεί και έφερε ως παράδειγμα ότι αστυνομικοί που «δρούσαν» στα Εξάρχεια κι έφερναν πολύτιμες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή έχουν μετατεθεί στις πεζές περιπολίες.

Ο κ. Μαυροειδάκος σχολίασε επιπλέον και την εμφάνιση των πολιτικών από όλες τις παρατάξεις, την επόμενη μέρα της επίθεσης στο Α/Τ Ομονοίας και ότι μετέτρεψαν το Αστυνομικό Τμήμα σε πολιτικό ρινγκ.

«Έριξαν μολότοφ για να κάψουν ζωντανό τον οδηγό και τους επιβάτες που ήταν στο όχημα πεζών περιπολιών», είπε ο κ. Μαυροειδάκος τη Δευτέρα, αναφερόμενος στην επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας.