Ένοχο για ασέλγεια κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών, έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή έκρινε τον πρώην βουλευτή Νίκο Γεωργιάδη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, καταδικάζοντάς τον σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή και επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. 

Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε έχει τελέσει την πράξη που του αποδίδεται. Απέδωσε την εμπλοκή του σε έναν Μολδαβό. Κανένας μάρτυρας ούτε θύμα ήρθε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Νίκος Γεωργιάδης: Προϊόν δικαστικής πλάνης

Για «δικαστική πλάνη» κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής σε δήλωσή του μετά την απόφαση, ενώ ξεκαθαρίζει πως θα ασκήσει έφεση και προεξοφλεί την δικαίωσή του στο Εφετείο.

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ»

 

Μαξίμου: Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη 

«Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της», τονίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή την πρωτόδικη απόφαση που έκρινε ένοχο για ασέλγεια σε ανήλικο τον Νίκο Γεωργιάδη.

«Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει: 

«- Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

- Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

- Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης. 

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους "φίλους" του.  Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της.».