Ποινική δίωξη, ως μέλους εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά, είχε συλληφθεί το 2009 ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας, στο χωριό Βουλιαράτες της γειτονικής χώρας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος είχε συλληφθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στο Χαλάνδρι. Στην κατοχή του, μάλιστα, είχε βρεθεί περίπου μισό κιλό χασίς.

Όσον αφορά την πορεία των ερευνών, η Ελληνική Αστυνομία παρακολουθεί την εξέλιξη τους στο ανώτατο επίπεδο, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, να βρίσκεται σε επαφή με τον Αλβανό ομόλογο του. Μάλιστα, πηγές της Κατεχάκη, επισημαίνουν ότι έχει ήδη προωθηθεί αίτημα για να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες. Στόχος η πλήρης διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής, που οδήγησαν στον θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τα στοιχεία για τη συμπλοκή

Ο 35χρονος ομογενής, σύμφωνα με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα, φορώντας στολή παραλλαγής και οπλισμένος, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αλβανικής αστυνομίας. Στη συνέχεια διέφυγε και μετά από αναζητήσεις, τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. 

Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.