Λίγο πριν συμπληρωθεί το όριο παραγραφής του αδικήματος, οι 36 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις αποκαλούμενες «μετοχές – φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών το 1999, θα δικαστούν εκ νέου, για τρίτη φορά.

Η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση που εξέδωσε για όλους τους κατηγορούμενους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 28 Φεβρουαρίου.

Μετά την εισαγγελική έφεση οι κατηγορούμενοι χρηματιστές και επιχειρηματίες θα βρεθούν για τρίτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενοι για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου -στη δεύτερη δίκη που έγινε για την υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες» το 1999- ήταν αντίθετη στην εισήγηση της εισαγγελέως κ. Θεοδωροπούλου η οποία είχε ζητήσει να κηρυχθούν όλοι ένοχοι καθώς «δημιούργησαν μία επίπλαστη αγορά» την οποία στην συνέχεια «καταπόντισαν».

Δύο μέλη του δικαστηρίου ωστόσο δεν είχαν την ίδια άποψη με την εισαγγελέα και έτσι η ετυμηγορία τους ήταν η αθώωση των 36. Το τρίτο μέλος της σύνθεσης ακολούθησε τη νομική σκέψη της κ. Θεοδωροπούλου.

Η απόφαση που εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου ήταν η δεύτερη που αθώωσε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Έχει προηγηθεί ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το 2013 η οποία αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο με αποτέλεσμα οι «36» να βρεθούν ξανά ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, υπό άλλη σύνθεση, που πρόσφατα κατέληξε στη δεύτερη αθώωση τους.