Κίνδυνο για «τέλεση νέων εγκλημάτων» εκτίμησε το δικαστικό συμβούλιο του Βολου, που αρνήθηκε να δώσει νέα άδεια στον καταδικασμένο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, 

Το νομικό «πάτημα» του δικαστικού συμβουλίου ήταν το γεγονός πως δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη για χορήγηση αδείας στους πολυισοβίτες, ο «ουσιαστικός λόγος όμως» είναι παλιότερες δηλώσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Συγκεκριμένα στην αιτιολόγηση της απόφασης, αναφέρονται δηλώσεις του καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17Ν από τον Οκτώβρη του 2014 και από τον Μάιο του 2018. 

Η μεν πρώτη είναι μια επιστολή του Δημήτρη Κουφοντίνα η οποία αναφέρει: «Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», η δε δεύτερη αναφέρεται στην «ανάγκη» να «ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων». 

Σύμφωνα με το συμβούλιο οι δυο δηλώσεις «παραπέμπουν ευθέως στη βία» και «δεν αποτελούν ένδειξη μιας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη». 

Στο ίδιο έγγραφο, αναφέρεται ακόμα ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ερωτηθείς εάν σέβεται τους κανόνες της έννομης τάξης» απέφυγε «συνειδητά να απαντήσει αρνητικά ή θετικά» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η ιδεολογία του και οι πεποιθήσεις του είναι σταθερές»