«Γνωρίζω αυτά που είπαν οι κύκλοι της κυρίας Ράικου. Είναι μια επίλεκτη δικαστικός. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ελεγχθούν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας.

«Αυτό ενισχύεται από τα γεγονότα. Θυμόμαστε τι προσπάθησε η κυρία Θάνου να κάνει. Προσπάθησε να καταργήσει το Σύνταγμα για να παραμείνει στην θέση της. Την επόμενη ημέρα έγινε διευθύντρια του κυρίου Τσίπρα. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός ενέκρινε την πορεία της κυρίας Θάνου, της έβαλε θετικό πρόσημο. Γίναμε θεατές μια δημόσιας, ολοφάνερης συναλλαγής ανάμεσα της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας. Όταν γίνεται δημόσια μια τέτοια συναλλαγή, φανταζόμαστε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Αυτό ενισχύει την άποψη μας... δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, πρέπει να κληθεί η κυρία Ράικου, να απαντήσει»,συμπλήρωσε ο κ. Σαλάτας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι κύκλοι της κ. Ράϊκου είχαν μιλήσει για «Ρασπούτιν», εστιάζοντας «στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς».

Ο κ. Σαλάτας σχολίασε και τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι «θλίψη και θυμηδία».

Παράλληλα ο κ. Σαλάτας ανέφερε ότι «η ανοχή του πρωθυπουργού, είναι αυτό που μας ανησυχεί και μας θλίβει περισσότερο».