Πέντε «χτυπήματα» σε πέντε ημέρες πραγματοποίησε μέχρι χθες Πέμπτη ο «Ρουβίκωνας», με τη μοναδική αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. να είναι κάποιες προσαγωγές χωρίς καμία σύλληψη. 

Η επίδειξη δύναμης από την αναρχική ομάδα έχει προκαλέσει γκρίνιες στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς παρά τη διάθεση σημαντικού αριθμού ανθρωπίνων πόρων -για πληροφοριακό δίκτυο και πρόληψη καταδρομικών ενεργειών- τα αποτελέσματα είναι ελάχιστα. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι «Ρουβίκωνας» όχι απλά δρα ανεξέλεγκτος, αλλά σχεδόν καθημερινά ενισχύεται με νέα πρόσωπα, που σε περιπτώσεις δρουν κάτω από τη μύτη των αστυνομικών γιατί πολύ απλά... δεν τους γνωρίζουν!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της αναρχικής ομάδας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι «η Αθήνα είναι μια τεράστια πόλη. Οι εν δυνάμει “στόχοι” είναι εκατοντάδες. Εμείς έχουμε πλέον πολύ κόσμο “αχαρτογράφητο” από τις Αρχές. Όλα αυτά συντελούν στο να μην είναι δυνατή η αποτροπή ενεργειών όπως οι δικές μας οι οποίες είναι δουλεμένες αρκετά, έχουν ελάχιστο χρόνο τέλεσης, και πλεονέκτημα αιφνιδιασμού». 

Σε δήλωση της, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, εμμέσως πλην σαφώς ομολόγησε ότι το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έχει δίκιο. «Στην πραγματικότητα συμβαίνει ό,τι λένε οι ίδιοι: εκατοντάδες στόχοι στην Αθήνα υπάρχουν, μπορεί κάποιος να σε αιφνιδιάσει, μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αν το θελήσει. Το θέμα είναι πώς τον αντιμετωπίζεις και τι σήμα δίνεις. Το κράτος δίνει σήμα μηδενικής ανοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Παπακώστα. 

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., ο «Ρουβίκωνας» -που ξεκίνησε την δράση του στις  αρχές του 2015- αριθμεί πλέον 130 με 150 ενεργά μέλη. Τα περισσότερα χωρίς να έχουν απασχολήσει την Ασφάλεια για τη δράση τους...