Ένα Αλβανός κηπουρός, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ν/Α Αττικής, ευθύνεται για τουλάχιστον 56 διαρρήξεις και κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στο Πόρτο Ράφτη. 

Ο... ελαφροχέρης κηπουρός συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μαρκόπουλο, με τους αστυνομικούς να αξιοποιούν πληροφορίες για τη δράση του. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., άνηκε σε σπείρα που δρούσε τουλάχιστον από το 2012, εντοπίζοντας οικίες στο Πόρτο Ράφτη από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και οτιδήποτε πολύτιμο υπήρχε. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι δράστες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών, δεν δίσταζαν να αποκολλούν τις εξωτερικές περιφράξεις και τα προστατευτικά κάγκελα των οικιών. Ο συλληφθείς, είχε κομβικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, καθώς εργαζόμενος ως κηπουρός στην περιοχή είχε τη δυνατότητα να κατοπτεύει με άνεση τις υποψήφιες προς διάρρηξη κατοικίες, ενώ σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του. 

Μετά το πέρας των διαρρήξεων, ο Αλβανός κηπουρός διοχέτευε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στην χώρα καταγωγής του, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος. Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές
  • Πλήθος εργαλείων
  • Αεροβόλο πιστόλι
  • Μαχαίρια
  • Φυσίγγια

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.