Περισσότερες από 320.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε παράνομη αποθήκη στα Μέγαρα.

Η έφοδος της Αστυνομίας έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, ενώ συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί, ηλικίας 26, 28 και 33 ετών, για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Επιπλέον, αναζητείται ένας 36χρονος συνεργός τους. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν εδώ και περίπου 10 ημέρες την πληροφορία για τη δράση της σπείρας.

Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τους τρεις (μετέπειτα) συλληφθέντες να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και να εξέρχονται από περιφραγμένη αποθήκη. Άμεσα το ακινητοποίησαν και σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό της αποθήκης, μαζί με ομάδα αστυνομικών του Τ.Α. Μεγάρων που ειδοποιήθηκε, βρέθηκε φορτηγό γεμάτο με λαθραία τσιγάρα. Συνολικά στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 320.000 πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων.

* Ένα Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο

* Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

* Ένα ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ)

* Πλήθος πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας

Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι ενοικιαστής της αποθήκης είναι ο 36χρονος συνεργός τους, ενώ την αρχική αποθήκη είχε ενοικιάσει ο 33χρονος, με τη χρήση πλαστής ταυτότητας. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.