Σπείρα ανηλίκων, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κρύβονταν πίσω από σωρεία ληστειών σε βάρος οδηγών που κινούνταν ή στάθμευαν στον Ασπρόπυργο, αλλά και κλοπών που είχαν καταγραφεί στην ίδια περιοχή.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου συνελήφθησαν στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά, ηλικίας 13, 14, 15 και 16 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τουλάχιστον τρείς συνεργοί τους. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δράση της σπείρας ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου. Οι ανήλικοι «χτυπούσα» στην βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου, ενώ διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και ληστείες και κλοπές από εταιρείες.

Για τον λόγο αυτό, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου που ανέλαβε την συλλογή στοιχείων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων. Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα την ιδιαίτερη ρυμοτομία της περιοχής καθώς και το γεγονός της συνεχούς διέλευσης ή προσωρινής στάσης φορτηγών με εμπορεύματα και πρώτες ύλες, ανέκοπταν την πορεία των οχημάτων και στη συνέχεια επιτίθονταν στους οδηγούς, αφαιρώντας τους χρήματα, κινητά, κοσμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις και τα οχήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών και με χρήση σωματικής βίας και απειλή ξύλων και μαχαιριών, ακινητοποιούσαν εργαζομένους και φύλακες, αφαιρώντας τους κοσμήματα, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 13 περιπτώσεις ληστειών, 4 απόπειρες ληστειών και 14 κλοπές.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.