Αν αναζητάτε μια θεραπεία η οποία μπορεί να αναδιαμορφώσει πρόσωπο, λαιμό και ντελκοτέ, με εξαιρετικά αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία, τότε ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε το HIFU.

Αποτελεί μια εναλλακτική λύση για όσους δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση όπως το facelift, αλλά και για όσους θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Σε αντίθεση με άλλες θεραπειές που στοχεύουν στην επιφάνεια του δέρματος, το HIFU επιδρά στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και τους δομικούς ιστούς, εκεί που υπάρχει το κολλάγονο. 

Πρόκειται για μια αναίμακτη, καινοτόμο θεραπεία που δεν αφήνει σημάδια ή ουλές και χαρίζει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Η δράση της βασίζεται στην εστιασμένη διείσδυση υπερήχων. Οι υπέρηχοι στοχεύουν στη μυοδερματική απονεύρωση (SMAS) σε βάθος έως και 4,5 mm, εκεί που φτάνει και το facelift.

Το γεγονός αυτό, της δίνει το πλεονέκτημα να φτάνει και να μεταφέρει θερμότητα στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος ενισχύοντας το κολλαγόνο που ήδη υπάρχει και ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες για να παράγουν νέο.

To HIFU απευθύνεται σε άτομα άνω των 30 ετών που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν τις πρώτες λεπτές ρυτίδες και παρατηρούν σταδιακή χαλάρωση. Μπορεί να συνδυαστεί άψογα με άλλες θεραπείες όπως το PRP, η μεσοθεραπεία, τα fillers ή το botox. Εκτός από το πρόσωπο μπορεί να εφαρμοστεί και στο σώμα, δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμη και σε δύσκολες περιοχές  (μπράτσα, κοιλιά, γόνατα), όπου άλλες θεραπείες δεν έχουν την δυνατότητα.

Να τονίσουμε πως το HIFU είναι μια ασφαλής θεραπεία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη την διάρκεια του έτους, δεν απαιτεί αναισθησία κατά τη διάρκεια εφαρμογής και ενώ το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. 

Συνήθως απαιτούνται 2 εφαρμογές ανά σημείο σε διάστημα ενός μήνα και επανεκτίμηση από τον γιατρό μετά από 3 μήνες. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εμφανή σε σημαντικό ποσοστό αμέσως μετά την συνεδρία και σταδιακά βελτιώνονται. 

Για περισσότερες πληροφορίες www.kallisti-medical.gr