«Όλα αυτά ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων υγειονομικής σημασίας, δημιουργώντας ανθυγιεινές και αντιαισθητικές καταστάσεις σε βάρος αστυνομικών και κρατουμένων», αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Την ίδια ώρα, με ανάρτηση στο Facebook, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι με οδηγό το πόρισμα αυτό, το οποίο επισυνάπτει, σκοπεύει να κινηθεί νομικά ώστε να προστατευθεί η υγεία και η αξιοπρέπεια εργαζομένων και κρατουμένων.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σημειώνει ότι έχει ήδη ζητηθεί αυτοψία σε όλες τις υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχει διαπιστωθεί ή έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση. Η αυτοψία, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο έγινε στις 29 Ιανουαρίου παρουσία του αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Γρηγόρη Χρυσάφη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.ΑΣ.Υ.Α:

Ιδού το πόρισμα των ελεγκτών υγείας για τις συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Μετά από ενέργειές μας οι ελεγκτές έκαναν την αυτοψία. Δεν σταματάμε στη ΓΑΔΑ, έχουμε ζητήσει ήδη την αυτοψία σε όλες τις Υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχουμε διαπιστώσει ή μας έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση (Αστυνομικά Τμήματα, Αλλοδαπών κ.λ.π.). Με οδηγό το πόρισμα αυτό θα κινηθούμε και νομικά ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας.