Το... απίστευτο με τον 52χρονο κακοποιό, είναι ότι μόλις μερικές ημέρες αφότου δραπέτευσε (σ.σ. στις 3 Φεβρουαρίου 2019) έφτιαξε νέα συμμορία με τον 41χρονο σεσημασμένο για ληστείες τραπεζών, καθώς και δύο ακόμα άτομα που αναζητούνται. Στο διάσημα του περίπου ενάμιση μήνα μέχρι τη σύλληψη των δύο, η συμμορία πρόλαβε να «χτυπήσει» τουλάχιστον πέντε φορές, καθώς από την Ασφάλεια Αττικής εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνα.

Σχεδόν καθημερινά τα μέλη της σπείρας αναζητούσαν πιθανούς στόχους, ενώ ο τρόπος δράσης που είχαν επιλέξει ήταν αρκετά απλοϊκός, καθώς εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε ένας είτε δύο είτε τρείς, ανάλογα με το στόχο που επέλεγαν και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία. Στη συνέχεια διέφευγαν είτε με κλεμμένο όχημα, είτε αφαιρούσαν τα οχήματα των θυμάτων τους, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν σε κοντινή περιοχή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και στο εσωτερικό κλεμμένου Ι.Χ. αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με 12 φυσίγγια, συσκευασία με 21 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες, 5 κινητά τηλέφωνα, και πλήθος καρτών SIM. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 52χρονος δραπέτης, εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων, και παραβίασε την άδεια που πήρε, ενώ σε βάρος του 41χρονου συνεργού του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης για ληστείες τραπεζών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.