Ότι «δεν φέρει ευθύνη» για την αναγραφή της συντομογραφίας «MKD» στη μετάδοση του αγώνα Ελλάδας – πΓΔΜ για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ ξεκαθαρίζει η ΕΡΤ, μετά από σχετικό θόρυβο που προκλήθηκε.

Στην αρχή της αναμέτρησης και στην τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα η συντομογραφία της πΓΔΜ στην τηλεόραση ήταν «MKD» που παραπέμπει στην λέξη «Μακεδονία», λίγη ώρα αργότερα και αφού προκλήθηκαν αντιδράσεις στα social media η συντομογραφία άλλαξε σε «FYR», το οποίο και παραπέμπει στο «FYROM» (πΓΔΜ)

Η ΕΡΤ προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αναφέρει: «Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.

Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε καθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».