Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν σήμερα, νέα στοιχεία σχετικά με τη δράση ενός εκ των κατηγορούμενων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και συγκεκριμένα του 19χρονου προφυλακισμένου Αλβανού. 

Η εξέλιξη ήρθε μετά από σύλληψη 23χρονου Ρομά στο νησί της Ρόδου. Ο τελευταίος ομολόγησε πως μαζί με τον προφυλακισμένο 19χρονο, βίασαν από κοινού 19χρονη ΑμεΑ. 

Το 19χρονο κορίτσι, στην κατάθεσή του, ανέφερε σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1:
«Καθόμασταν στον Ευαγγελισμό όταν ο 19χρονος μαζί με τον 23χρονο μου πρότειναν να πάμε μία βόλτα με το αυτοκίνητο για να ακούσουμε μουσική. Όταν φτάσαμε στο "Ενυδρείο" ο 19χρονος με χτύπησε και με υποχρέωσε σε στοματικό σεξ. Εγώ φώναζα, παρακαλούσα να με αφήσουν. Τότε, με απειλές και χτυπήματα με πήραν και με κατέβασαν στην παραλία, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Εκεί με χτυπούσαν και οι δύο, προκειμένου να συνευρεθώ μαζί τους».

Δηλώσεις στο δελτίο του ΑΝΤ1, έκανε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, που τόνισε: «Αν αυτός ο άνθρωπος μαζί με τους συνεργούς του έκαναν αυτό που έκαναν, δυο ημέρες μετά την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης μου και μάλιστα σε παιδάκι με ειδικές ανάγκες, να ψάξουν αν βρούνε πόσα παιδάκια ακόμα έκαναν όλα αυτά τα χρόνια στη Ρόδο; Όσο πιο βαριά τιμωρία τους πρέπει, αυτό τους αξίζει!»