Η στιγμή που οι κρατούμενοι δραπέτευσαν από τη Διεύθυνση μεταγωγών και η καταδίωξη από τους αστυνομικούς τα ξημερώματα της Παρασκευής καταγράφεται σε βίντεο που προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί τη στιγμή που αντιλαμβάνονται ότι δραπέτευσαν κρατούμενοι και αρχίζουν να τους κυνηγούν. Δευτερόλεπτα μετά την κινητοποίηση των αστυνομικών καταφθάνει το πρώτο περιπολικό, όμως, οι κρατούμενοι έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Σύμφωνα  με το OPEN, ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν δραπέτη, ξυλοκοπήθηκε. 

Υπενθυμίζεται ότι οι κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου, λυγίζοντας ένα σίδερο και κατεβαίνοντας με σεντόνια και κουβέρτες κάτω. Το περιστατικό έγινε στις 05:20 το πρωί της Παρασκευής, όταν φρουροί της Διεύθυνσης Μεταγωγών αντιλήφθηκαν έξι άτομα να τρέχουν. Τελικά κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι πέντε εξαφανίστηκαν. 

Οι δραπέτες είναι αλλοδαποί και προορίζονταν για διοικητική απέλαση. Πρόκειται για δύο Αλγερινούς, δύο Μαροκινούς και έναν Σύρο, ενώ αυτός που συνελήφθη είναι Μαροκινός. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό τους. 

Απόδραση από το ίδιο κτήριο είχε σημειωθεί και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν τρεις Αλβανοί κρατούμενοι.