Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται σε περιοχές της Ηλείας από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νομό.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, από θαύμα δεν υπήρξαν τραγικές συνέπειες, μετά από πτώση τεράστιου βράχου στη γέφυρα του φράγματος Φλόκα, στο δρόμο Αλφειούσας - Μακρισίων.

Ο δρόμος που παραμένει κλειστός λόγω κατολισθήσεων στο ίδιο σημείο μερικές ημέρες πριν, πλέον έχει αποκλειστεί από τον τεράστιο βράχο που έπεσε το πρωί της Πέμπτης.

Ο βράχος ολίσθησε ήπια πάνω σε τόνους λάσπης και έπεσε «μαλακά» στο δρόμο.

Αν η πτώση ήταν απότομη θα κατευθυνόταν προς τη γέφυρα του φράγματος με απρόβλεπτες συνέπειες λόγω του τεράστιου όγκου του.

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πύργου η κυκλοφορία στην οδό Αλφειούσας - Μακρισίων έως τις Λίμνες απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας έως τις 4 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σοβαρά προβλήματα στο δήμο Ζαχάρως

Ο δήμος Ζαχάρως αναδεικνύεται στην πιο πολύπαθη περιοχή της Ηλείας από τις τελευταίες κακοκαιρίες.

Από τα ορεινά έως τα πεδινά τμήματα, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, με κατολισθήσεις, καθιζήσεις, πλημμύρες, μέχρι και ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Νεοχώρι δίπλα στην παραλία.

Ο δήμαρχος Νίκος Χαραλαμπόπουλος καταγγέλλει πως μέχρι και το υπόγειο του Κέντρου Υγείας της πόλης, έχει πλημμυρίσει και πως πρέπει να ληφθούν επιτέλους μέτρα.