«Το ήξερα από την πρώτη στιγμή» λέει η μητέρα της Αγγελικής Πεπόνη μετά την ταυτοποίηση του κρανίου της που βρέθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας.

Τα αποτελέσματα του DNA επιβεβαίωσαν πως το κρανίο ανήκει στην Αγγελική Πεπόνη που εξαφανίστηκε τον Ιούνιο του 2010. Πλέον η 26χρονη θεωρείται και επισήμως νεκρή ενώ αν προκύψουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας η οικογένεια θα ζητήσει να βγει η υπόθεση από το αρχείο.

Η μητέρα της Αγγελικής Πεπόνη λέει πως δικαιώνεται μετά από οκτώ χρόνια: «Δεν περίμενα αποτελέσματα γιατί το ήξερα. Με το που βρέθηκε ήξερα πως ήταν το παιδί μου. Ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου ότι είχε φύγει η κοπέλα μου, είχε πάει κάπου αλλού χωρίς να με ειδοποιήσει. Ποτέ!».

Η μητέρα της 26χρονης αναφέρει πως ο 59χρονος την κακοποιούσε και «ερχόταν με μαυρισμένο μάτι στο σπίτι μου. Ερχόταν κάθε βράδυ η κοπέλα στο σπίτι, κοιμόμασταν μαζί» και την ημέρα που εξαφανίστηκε της είχε ζητήσει να μην φύγει από το σπίτι.

«Μην φύγεις κορίτσι μου σε παρακαλώ, θα σε σκοτώσει» είπε η μητέρα της Αγγελικής για να καταλήξει: «από πάντα είχαμε υποψίες, δεν ξέρουμε».

«Θέλουμε να ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο και να γίνουν εκ νέου έρευνες και επιτέλους να πάρει τέλος το δράμα που ζούσε τόσα χρόνια» λέει η αδερφή της Αγγελικής, Κατερίνα Πεπόνη.

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι η Αγγελική είναι αγνοούμενη. Θεωρούσαμε από την αρχή ότι είναι εγκληματική ενέργεια γιατί η αδερφή μου δεν έφευγε χωρίς να δώσει σημεία ζωής. Ήταν πάντα δίπλα στη μητέρα μου και σε μένα», αναφέρει η αδερφή της 26χρονης και επισημαίνει πως η οικογένεια έχει υποψίες για συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά «δεν γνωρίζουμε, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί».

Ο 59χρονος που διατηρούσε προσωπική σχέση με την Αγγελική και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει δηλώνει στον ΑΝΤ1 πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση: «Αισθάνομαι πικρία για την κοπέλα, πολύ! Έχω στεναχωρηθεί πολύ για την κοπέλα αυτή, για την Αγγελικούλα στεναχωρήθηκα πάρα πολύ από τότε. Εγώ νόμιζα πως δεν έχει φύγει, έχει πάει Αλβανία, δεξιά αριστερά! Εμένα αν με καλέσει η δικαιοσύνη, οι διωκτικές αρχές, με ξέρουν που είμαι, θα πάω να παρουσιαστώ. Δεν έχω κανένα θέμα».

Από την πλευρά του, φίλος της Αγγελικής που γνώριζε το ζευγάρι κάνει λόγο για άσχημες στιγμές που ζούσε η νεαρή στο πλευρό του άνδρα: «Συνέχεια με μαύρα μούτρα την έκανε. Συνέχεια την βαράει, συνέχεια την χτυπάει για να την δώσει (σ.σ. τη δόση)... για να την κάνει... γιατί ήταν στην χρήση η Αγγελικούλα».