Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στην Καλαμάτα που στοίχισε τη ζωή σε τρεις γυναίκες.

Οι γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο στην κουζίνα της ταβέρνας το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησαν να αλλάξουν φιάλη υγραερίου και από διαρροή αερίου ξέσπασε τεράστια πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το messinialive.grαυτόπτες μάρτυρες μιλούν για έξι μέτρα φλόγα.

Σε πολύ μικρό διάστημα το αέριο βρήκε επαφή με την φλόγα που υπήρχε στα μάτια της κουζίνας. Ο εξαερισμός τράβηξε την φλόγα στο πάνω μέρος του καταστήματος και έχει καεί το πάνω μέρος της ταβέρνας και όχι το κάτω.

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά του ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας πήρε τη βαριοπούλα και προσπάθησε να σπάσει τον τοίχο για να απεγκλωβίσει τις τρεις γυναίκες, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, ο ίδιος παρέμεινε για ώρα έξω από την ταβέρνα, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών, και με τις προτροπές των τελευταίων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε και χθες στη Χειρουργική Κλινική, μαζί με έναν 27χρονο υπάλληλο της ταβέρνας, τραυματίες, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Τα ακριβή αίτια των 3 γυναικών θα τα διαλευκάνει η νεκροψία - νεκροτομή. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, που έχει αναλάβει την τραγική υπόθεση, έπαιρνε χθες καταθέσεις από εργαζόμενους και πελάτες της ταβέρνας, προκειμένου να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν πιο ακριβή εικόνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Στο χώρο γύρω από την ταβέρνα συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, αρχικά επειδή άκουσε τις σειρήνες της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, και στη συνέχεια όταν μαθεύτηκε το κακό που είχε γίνει. Δύσκολα μπορούσε κανείς να συνειδητοποιήσει τον άδικο τρόπο με τον οποίο χάθηκαν 3 γυναίκες, την ώρα που εργάζονταν.

Το μεσημέρι της Κυριακής στην ταβέρνα πήγε και υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως προβλέπεται σε εργατικά δυστυχήματα, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.