Με μια βαριοπούλα προσπαθούσε ο ιδιοκτήτης της μοιραίας ταβέρνας στην Καλαμάτα να γκρεμίσει τον τοίχο για να απεγκλωβίσει τις τρεις γυναίκες στην κουζίνα, μετά τη σφοδρή έκρηξη σε φιάλη προπανίου που στοίχισε τη ζωή σε δύο εργαζόμενες και στη σύζυγο του.

Συγκεκριμένα, η φλόγα, σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, έφτασε τα 6 με 8  μέτρα, με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να προσπαθεί με βαριοπούλα να γκρεμίσει τον τοίχο για να απεγκλωβίσει τις τρεις γυναίκες και να τις σώσει από την πύρινη λαίλαπα.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 21:00 σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική της Καλαμάτας για φωτιά σε ταβέρνα στη συμβολή των Οδών Ηρώων & Σανταρόζα.

Η έκρηξη σημειώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε φιάλη υγραερίου τη στιγμή που η σύζυγος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού προσπαθούσε να την αλλάξει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μαζί με δύο εργαζόμενες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής που μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, η σύζυγος του ιδιοκτήτη φαίνεται ότι πήρε μια μεγάλη φιάλη των 20 λίτρων και προσπάθησε να αλλάξει τις μπουκάλες. Όλες οι εστίες στην κουζίνα είναι ανοιχτές, υπήρχε δηλαδή φλόγα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, η καινούργια φιάλη έχει διαρροή, με αποτέλεσμα το αέριο να έρθει σε επαφή με τη φλόγα στις εστίες της κουζίνας και να επακολουθήσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, νεκρές είναι δύο εργαζόμενες, ηλικίας 53 και 46 χρόνων αντίστοιχα, καθώς και η 53χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη. Επίσης, από την έκρηξη της φιάλης του υγραερίου τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ηλικίας 53 χρόνων και μία εργαζόμενη, ηλικίας 27 χρόνων.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά στην ταβέρνα βρίσκονταν περίπου 15 πελάτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν καθώς έπεσε η εξωτερική πόρτα. Χρειάστηκε η συμβολή περιοίκων για να απεγκλωβιστούν και λίγο μετά και των ανδρών της πυροσβεστικής από την Καλαμάτα.

Κανείς από τους πελάτες δεν τραυματίστηκε. Εκτός της μεγάλης κινητοποίησης της πυροσβεστικής, στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας.

«Όταν φτάσαμε εντοπίστηκαν στο κατάστημα μικροεστίες και βρέθηκαν τρεις γυναίκες στον χώρο της κουζίνας, χωρίς εμφανή σημάδια ζωής. Γίνονται ενέργειες από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίες για τα αίτια της πυρκαγιάς» είπε πυροσβέστης, που βρέθηκε στο σημείο.

Υπάρχει ακόμα ένα τραυματισμένο άτομο, που έχει διακομιστεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει το messinialive.gr κάποιο λάθος έγινε κατά την αντικατάσταση της φιάλης υγραερίου στην ταβέρνα με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη.

Πηγές: eleftheriaonline.gr. tharrosnews.gr, messinialive.gr, Best Tv Kalamata