Σαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία στη διάρκεια της καριέρας του περιγράφει την πρόβλεψη της «Ωκεανίδας», της ερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Στα 12 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με την πρόγνωση και την παρουσίαση του καιρού κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί» σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook. Αναφερόμενος στις διιστάμενες απόψεις των μετεωρολόγων, ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί ότι «είναι τόσο δύσκολη η προσεχής κακοκαιρία που ουσιαστικά εμείς οι Μετεωρολόγοι μένουμε αβοήθητοι από τα προγνωστικά μοντέλα και πλέον πάμε σχεδόν στα τυφλά για να περιγράψουμε τον καιρό των επόμενων ημερών».

«Η κατάσταση μοιάζει με αεροπλάνο που έχει χάσει όλα του τα όργανα, έξω επικρατεί συγκλονιστική κακοκαιρία, μηδενική ορατότητα και που καλείται ο πιλότος να προσγειώσει το αεροπλάνο με το μάτι, με μοναδικό σύμμαχο την εμπειρία του και χωρίς ασφαλώς να υπάρξει καμία ανατάραξη ώστε να αγχωθούν οι επιβάτες» προσθέτει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου: