Για νέο κύμα κακοκαιρίας προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), που θα ξεκινήσει από σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και αναμένεται να διαρκέσει έως και την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά του τις βροχές, το χαλάζι, τα χιόνια, την αφρικανική σκόνη, και τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα και από τα δυτικά της Ελλάδας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου (νότια της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά- συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Εξάλλου, αφρικανική σκόνη αναμένεται να μεταφερθεί στην ελληνική επικράτεια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και η έντασή τους θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ.

Οι χιονοπτώσε αναμένονται κατά τόπους πυκνές, αναμένονται από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 5 Φλεβάρη:

Αττική

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ, βαθμιαία στα νοτιά 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά από το απόγευμα και από τα νοτιά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, κυρίως τις πρωινές ώρες, που θα σημειωθούν και ομίχλες.
Άνεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα 7-8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές στα νησιά του Ιονίου (νοτιά της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική Στέρεα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 7-9 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα και από τα νοτιά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές, αρχικά στην Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Στέρεα. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στέρεας.
Άνεμοι: Στα βόρεια, ανατολικοί- βορειοανατολικοί 6-7 και από το βράδυ 8-9 μποφόρ. Στα νοτιά, ανατολικοί- νοτιοανατολικοί 8-9 μποφόρ, που από τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στην Κρήτη και από το βράδυ στις Κυκλάδες. Από αργά τη νύχτα και από τα νοτιά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ, που από τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια, ανατολικοί-βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ. Στα νοτιά, ανατολικοί- νοτιοανατολικοί 8-9 μποφόρ και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.