Γέφυρα κατέρρευσε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Καβάλας λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Η γέφυρα βρίσκεται μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, στο ρεύμα εξόδου από την Καβάλα προς την Ξάνθη και κατέρρευσε εγκλωβίζοντας ένα επιβατικό αυτοκίνητο και ένα γερανοφόρο αυτοκίνητο μαζί με τους οδηγούς τους, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν.

Το ατύχημα αποφεύχθηκε καθώς τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν μπόρεσαν να φρενάρουν την τελευταία στιγμή.

Η κυκλοφορική συμφόρηση που προκλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη έως ότου επέμβει η Τροχαία και ρυθμίσει την εκτροπή της κυκλοφορίας σ’ ένα τμήμα του οδικού δικτύου που καθημερινά συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό αυτοκίνητων όλων των τύπων, καθώς αποτελεί βασική οδική αρτηρία της ανατολικής εισόδου και εξόδου της πόλης της Καβάλας.

Πριν από τρία χρόνια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε μικρής κλίμακας εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών, χωρίς ωστόσο ποτέ να τεθεί κανέναν θέμα επικινδυνότητάς της. Πάντως, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν άντεξε το βάρος του γερανοφόρου οχήματος.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: kavalanews.gr, kavalapost.gr