Με την κατάθεση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου.

Συγγενείς και φίλοι του νέου είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια ενώ ένταση επικράτησε κατά την προσέλευση των κατηγορουμένων.

Οι καταθέσεις 

Υποβασταζόμενη και εκφράζοντας την πίστη της ότι «ο Θεός υπάρχει και θα τιμωρήσει» τον βασικό κατηγορούμενο για τον θάνατο του παιδιού της κατέβηκε από το βήμα του μάρτυρα η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η κ. Βαρβάρα Θεοδωράκη ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεση της ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση εξαφάνισης με βασικό κατηγορούμενο τον 73χρονο φίλο της οικογένειας του θύματος και άλλα έξι πρόσωπα.

Κλαίγοντας με λυγμούς σε πολλά σημεία της κατάθεσης της, η γυναίκα που επί έξι χρόνια αναζητά τη σωρό του παιδιού της για να το κηδέψει έστρεψε την οργή της στον 73χρονο, ο οποίος προσποιούμενος τον φίλο με υψηλές διασυνδέσεις -ουσιαστικά- την απέτρεψε από το να ειδοποιήσει την αστυνομία όταν λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του Μάριου της τηλεφωνούσαν να δώσει λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τον ρόλο του βασικού κατηγορούμενου περιέγραψε στο δικαστήριο και ο εξάδελφος του θύματος, Γ. Νικολούτσιος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες του 73χρονου να τους αποτρέψει να ειδοποιήσουν την αστυνομία, να μαζέψουν και να παραδώσουν τα χρήματα που τους ζητούσαν οι απαγωγείς, αλλά και να τους καθησυχάσει ότι «όλα θα πάνε καλά».

Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής να προσαχθεί βιαίως στην επόμενη συνεδρίαση μάρτυρας που φέρεται να συμμετείχε στη μεταφορά της σωρού του 26χρονου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τον Μάρτιο του 2014 σε ισόβια κάθειρξη και 18 χρόνια τον βασικό κατηγορούμενο και τη σύζυγό του σε 18 χρόνια φυλάκιση, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Εκτός από τους δυο βασικούς κατηγορούμενους το δικαστήριο έκρινε ένοχους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ακόμη τέσσερις και τους καταδίκασε σε ποινές από 2 έως 6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ενώ δυο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012 από το Παλαιό Φάληρο.