Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στον 17χρονο αλλοδαπό που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 25χρονου Νικόλα Μ. στον λόφο του Φιλοπάππου στις 15 Αυγούστου.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ παρόντες ήταν οι γονείς του 25χρονου φοιτητή, οι οποίοι εξοργίστηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, όταν ο 17χρονος παρά τις προτροπές της προέδρου αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο του γιου τους.

Ο ανήλικος κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε πως ο ίδιος εμπλέκεται στην απώλεια ζωής του Νικόλα, υποστηρίζοντας ότι σκοπός τους ήταν απλώς να κλέψουν πράγματα από το ζευγάρι και όχι να σκοτώσουν. Φέρεται, επίσης, να υποστήριξε ότι όταν ο Νικόλας έπεσε νεκρός, ο ίδιος έψαχνε την τσάντα της φίλης του.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο Γερμανίδες οι οποίες είχαν πέσει θύματα ληστείας από τους ίδιους δράστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους. Η μία από τις δύο, μάλιστα, είχε φωτογραφίσει τους δράστες και παρέδωσε τη φωτογραφία, η οποία βοήθησε την κοπέλα του Νικόλα να αναγνωρίσει αυτούς που τους επιτέθηκαν.

Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανήλικο, καθώς δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Δεν δόθηκε, επίσης, αναστολή στην έφεσή του και έτσι ο ανήλικος θα παραμείνει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου όταν ο 25χρονος Νικόλας και η φίλη του, που είχαν πάει βόλτα στην περιοχή της Ακρόπολης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο νεαρούς που ήθελαν να τους ληστέψουν. Σύμφωνα με τη δικογραφία, πάνω στη μάχη σώμα με σώμα, κάποιος από τους ληστές τραυμάτισε με μαχαίρι τον άτυχο 25χρονο και τον πέταξε στα βράχια.