Συντετριμμένοι ψυχολογικά δηλώνουν, μέσω των δικηγόρων τους, οι εννέα κατηγορούμενοι στην υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι εννέα νεαροί δηλώνουν ότι «το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους» και αρνούνται ότι βιαιοπράγησαν εναντίον του.

«Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις» δήλωσαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, Γιώργος Κοκοσάλης και Γιάννης Χατζηδάκης στην εφημερίδα Πατρίς.

«Το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως. Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις», καταλήγει η δήλωση των δικηγορών.

Σημειώνεται η δίκη των εννέα Κρητικών θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο κατηγορητήριο , που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα μέσα Ιανουαρίου, καταγράφονται 23 περιστατικά κακοποίησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή. Μεταξύ αυτών, σοκάρει το περιστατικό, κατά το οποίο τον είχαν κλείσει μέσα στην ντουλάπα, σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, και τον υποχρέωναν να κάνει το «τζουκ-μποξ» και να τραγουδάει, ρίχνοντας κέρματα. Ο Βαγγέλης φέρεται να εκλιπαρούσε να τον ελευθερώσουν, εκείνοι όμως τον κρατούσαν εγκλωβισμένο. Σε άλλη περίπτωση αναφέρεται ότι τον είχαν ρίξει στο πάτωμα και του είχαν δέσει στον λαιμό ένα σχοινί ενώ τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με μία βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: zarpanews.gr