Νέα στοιχεία για τη δράση των αστυνομικών που εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η έρευνα των «Αδιάφθορων» προχωρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος αρχιφύλακας από την Αττική φέρεται να είχε εκτεταμένες επαφές με Αλβανούς κακοποιούς. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, φέρεται να γνώριζε ακόμη για την απόδραση δύο Αλβανών ποινικών που έγινε τον Μάιο του 2018 και οι οποίοι συνελήφθησαν από την ΕΚΑΜ, σε δεύτερο χρόνο, σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός κατηγορείται ότι έδινε οδηγίες και κατευθύνσεις σε έναν Αλβανό ο οποίος είχε νοικιάσει το διαμέρισμα που είχαν βρει καταφύγιο οι δραπέτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων, ο 38χρονος αρχιφύλακας φέρεται να έχει δανειστεί περίπου 11.000 ευρώ από μέλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Όσον αφορά τον δεύτερο αστυνομικό, ο οποίος υπηρετεί στο Α.Τ. Γρεβενών, υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του προκύπτει από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με άλλο φερόμενο ως μέλος της σπείρας, που υποκλάπηκαν από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. Στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» έχουν μπει και ορισμένες μεγάλες υποθέσεις κλοπών από συγκεκριμένη πόλη της βόρειας Ελλάδας, όπου διερευνάται τυχόν εμπλοκή του.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ άλλων το κύκλωμα χρησιμοποιούσε -κατά τις επαφές του είτε τηλεφωνικά, είτε με εφαρμογές μηνυμάτων- λέξεις όπως «τούρτα», «κέικ» και «σουβλάκια», όταν αναφέρονταν στα ναρκωτικά προκειμένου να μην γίνονταν αντιληπτοί από αστυνομικούς.