Το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα από τα ξημερώματα της Τετάρτης, δημιούργησε αρκετά προβλήματα, κυρίως στον αποκλεισμό των δρόμων και τις καλλιέργειες στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η Περιφέρεια ζητάει από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. 

Στο Δήμο Ηρακλείου, με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας, Γιώργου Βλαχάκη, τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα σε αρκετές περιοχές, ενώ κλειστά παρέμειναν και τα σχολεία στο νομό Ρεθύμνου, εκτός από τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ρεθύμνης στην πόλη.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου τα προβλήματα παραμένουν σοβαρά, καθώς, μεταξύ άλλων, υπήρξε έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα να σημειωθούν καταστροφές σε καλλιέργειες που πλημμύρισαν.

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Σφακιά και τα Ανώγεια

Το πρωί της Τετάρτης οι Ανωγειανοί ξύπνησαν αντικρίζοντας το χιόνι που είχε φτάσει σε ύψος 10 περίπου εκατοστών ενώ η θερμοκρασία έπεσε στους -1 βαθμούς Κελσίου ενώ και στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, το τοπίο ντύθηκε στα λευκά με την θερμοκρασία να αγγίζει τους -3 βαθμούς Κελσίου. 

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από κατολισθήσεις πρανών, πτώσεις βράχων, πετρών κλπ.

Ειδικότερα, κλειστός είναι ο δημοτικός δρόμος από το χωριό Βισταγή προς την Ιερά Μονή Αρκαδίου, λόγω σοβαρής καθίζησης και υποχώρησης του οδοστρώματος στο 2ο χιλιόμετρο.   

Η κυκλοφορία από και προς το χωριό Βισταγή, θα διεξάγεται μέσω των Δημοτικών οδών  Βισταγής - Σχολής Ασωμάτων και Βισταγής - Πλατανίων.    

Αγροτικοί και περιφερειακοί δρόμοι του ορεινού κυρίως όγκου των νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου έκλεισαν από τη χιονόπτωση, που ξεκίνησε στις 4:00 τα ξημερώματα. Μηχανήματα εκχιονισμού ξεκίνησαν από νωρίς τις προσπάθειες να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί σε συνεργασία με ιδιωτικά συνεργεία, αλλά και εθελοντές.

Με πληροφορίες από: flashnews.gr, cretalive.gr, zarpanews.grneakriti.gr