Με εκπλήξεις και μετά από ουκ ολίγες αναβολές ξεκίνησαν οι τακτικές κρίσεις των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας. Η αρχή έγινε με τους αντιστρατήγους, όπου δεν είχαμε καμία αλλαγή παρότι αναμένονταν τουλάχιστον μία αποστρατεία. 

Πρόκειται για μία κίνηση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, που δείχνει πρόθεση να διατηρηθούν οι ισορροπίες και να «είναι όλοι ευχαριστημένοι». Την ίδια ώρα, οι φήμες ήθελαν συγκεκριμένο αντιστράτηγο να αποστρατεύεται και να αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Δημήτρη Αναγνωστάκη που κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε δυσφορία σε υποστράτηγους που περίμεναν να προχωρήσει η επετηρίδα, καθώς τρεις αντιστράτηγοι βρίσκονται στον βαθμό από το 2016, έχοντας ήδη συμπληρώσει τρία χρόνια.

Όσον αφορά τους υποστράτηγους, το reader.gr επιβεβαιώθηκε καθώς η πρόθεση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλου να αλλάξει σχεδόν το 1/3 των ατόμων που βρίσκονται στον συγκεκριμένο βαθμό (συνολικά είναι 22) παρέμεινε σχέδιο επί χάρτου. Αυτό καθώς αποστρατεύτηκαν μόλις 3, με αυτή του Αχιλλέα Σκανδάλη να προκαλεί αίσθηση καθώς πρόκειται για ένα αξιωματικό που διακρίθηκε σε κάθε Υπηρεσία του Σώματος όπου υπηρέτησε. 

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε ως διατηρητέους τους κατωτέρω Αντιστράτηγους Αστυνομίας:

1. Μιχαήλ Καραμαλάκη
2. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη 
3. ψXρήστο Δραγατάκη 
4. Ανδρέα Αποστολόπουλο 
5. Ανδρέα Δασκαλάκη

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους (22) Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-20- Γενικών Καθηκόντων, -1- Ειδικών Καθηκόντων– Υγειονομικό και -1- Ειδικών Καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Ειδικότερα:

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστρατήγους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων:
1. Κωνσταντίνο Σκούμα
2. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη
3. Ανδρέα Βασιλόπουλο
4. Νικόλαο Μενεξίδη
5. Φώτιο Δομζαρίδη
6. Νικόλαο Ζησιμόπουλο
7. Παναγιώτη Κορδολαίμη
8. Στυλιανό Βολυράκη
9. Δημήτριο Κρίκα
10. Παναγιώτη Ντζιοβάρα
11. Μιλτιάδη Πουρσανίδη
12. Γεώργιο Ψωμά
13. Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο
14. Γεώργιο Γιάννινα
15. Γεώργιο Καστάνη
16. Αβραάμ Αϊβαζίδη
17. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο
18. Ηλία Μαλεβίτη (Υγειονομικό)
19. Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων)

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω τρεις (3) Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:
1. Αχιλλέα Σκανδάλη
2. Γεώργιο Τηλελή
3. Αναστάσιο Μανιάτη