Η γραμμή της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, φαίνεται πως επικράτησε στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα μετά τις ανακοινώσεις για αντιστρατήγους και υποστρατήγους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το ΚΥΣΕΑ έκρινε διατηρητέους τους Μιχαήλ Καραμαλάκη, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Xρήστο Δραγατάκη, Ανδρέα Αποστολόπουλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποστρατεύτηκε κανένας αντιστράτηγος, παρά την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο μήνα για σαρωτικές αλλαγές -με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Όπως είχε γράψει το Reader.gr, οι έκτακτες κρίσεις -και ιδίως η φημολογία για «βουτιά» στην επετηρίδα- είχε προκαλέσει... κρίση στο μέγαρο της Κατεχάκη. Ιδίως για έναν εκ των αντιστρατήγων, η κα. Παπακώστα ήταν κάθετη όσον αφορά την ανάγκη παραμονής του στο Σώμα. Πρόκειται για ανώτατο αξιωματικό που έχει να επιδείξει έργο απ’ όποια υπηρεσία κι αν έχει περάσει.

Αλλαγή - έκπληξη στην ΓΑΔΑ και συνολικά 4 αποστρατείες υποστρατήγων

Στον βαθμό του υποστράτηγου ως έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η αποστρατεία του Χρήστου Παπαζαφείρη, μέχρι πρότινος Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και με πολλές επιτυχίες κατά το διάστημα της θητείας του στην Ασφάλεια Αττικής. Η μπάλα πήρε και τον Κλαδάρχη Ασφαλείας Α.Ε.Α., Μανώλη Πλομή, ο οποίος αποστρατεύεται, όπως επίσης και οι Αθανάσιος Μαντζούκας (Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας) και Ιωάννης Τόλιας (Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας).

Με θετικό πρόσημο κρίνεται η επιλογή προαγωγής στον βαθμό του αντιστρατήγου, για κάλυψη κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, του υποστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη, ενός ανώτατου αξιωματικού ιδιαίτερα αγαπητού στο Σώμα. Τέλος, το ΚΥΣΕΑ έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστρατήγους:

1. Κωνσταντίνο Σκούμα

2. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη

3. Ανδρέα Βασιλόπουλο

4. Νικόλαο Μενεξίδη

5. Φώτιο Δομζαρίδη

6. Νικόλαο Ζησιμόπουλο

7. Παναγιώτη Κορδολαίμη

8. Στυλιανό Βολυράκη

9. Δημήτριο Κρίκα

10. Αχιλλέα Σκανδάλη

11. Γεώργιο Τηλελή

12. Παναγιώτη Ντζιοβάρα

13. Μιλτιάδη Πουρσανίδη

14. Αναστάσιο Μανιάτη

15. Γεώργιο Ψωμά