Μια απίστευτης σκληρότητας πράξη εναντίον μιας σκυλίτσας μεγάλης ηλικίας και των εννέα κουταβιών της, εκτυλίχθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης, λίγα μετρά μακριά από το γυμνάσιο της περιοχής. 

Το ζώο σώθηκε, αν και σε κακή κατάσταση, δύο όμως από τα κουτάβια πέθαναν από τις αναθυμιάσεις. Όπως αναφέρει το neakriti.gr , η ηλικιωμένη σκυλίτσα είχε βρει καταφύγιο το τελευταίο διάστημα σε ένα παλιό ξυλόφουρνο που υπάρχει στον περίβολο του σχολείου το οποίο στεγάζεται στις παλιές εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης. Εκεί γέννησε πρόσφατα εννέα κουταβάκια.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έγιναν κόκκινο πανί για πολλούς. Χθες το απόγευμα άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες έκλεισαν τη σκυλίτσα μέσα στο φούρνο τον σφράγισαν με πέτρες και έβαλαν φωτιά για να την κάψουν μαζί με τα εννιά κουταβάκια της.

Περίοικος που αντιλήφθηκε τι συνέβαινε έσβησε τη φωτιά. Ένα από τα κουταβάκια ήταν ήδη νεκρό ενώ ένα ακόμη έχασε τη ζωή του τη νύχτα, καθώς η σκυλίτσα παρέμεινε  αβοήθητη στο σημείο προστατεύοντας τα κουτάβια. 

Σε κακή κατάσταση μεταφέρθηκε το μεσημέρι σε κτηνιατρείο στο Ηράκλειο με αναπνευστικά προβλήματα και επιφανειακά εγκαύματα και εισήχθη σε θάλαμο οξυγόνου όπου τοποθετήθηκαν και τα κουτάβια που επέζησαν.

Κανείς ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στην ταυτότητα των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο είχε βρεθεί στο στόχαστρο και τον περασμένο Μάιο όταν, άγνωστος και πάλι δράστης την πυροβόλησε, με συνέπεια όμως τα σκάγια να πετύχουν ανήλικο μαθητή.