Ελεύθερη αφέθηκε η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου, Δημήτρη Στριμπάγκου που κατέθεσε για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Με απόφαση του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ αρνήθηκε με σθένος την εμπλοκή της στη συγκεκριμένη υπόθεση, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση. Στην γυναίκα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής κάθε μήνα, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Eκτός από τον ψυχίατρο για κατάθεση κλήθηκε, νωρίτερα, στην ανακρίτρια και η κόρη τους που είναι φοιτήτρια.

Η ίδια σημείωσε ότι «η αλήθεια θα λάμψει και θα αποκαλυφθούν οι συκοφάντες».

Η σύζυγος του κ. Στριμπάγκου πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου το μεσημέρι του Σαββάτου. Έξω από το κτήριο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι για συμπαράσταση. 

Ο ίδιος ο ψυχίατρος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Το ότι ζω είναι θαύμα. Την επόμενη φορά δεν θα ζω».

Ο κ. Στριμπάγκου στην κατάθεσή του κατονόμασε την πρώην σύζυγό του και όσους ακόμα εκτιμά ότι είναι οι δράστες που άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Προβλήματα στις σχέσεις του ψυχιάτρου με την πρώη σύζυγό του

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ανδρόγυνο έχει χωρίσει εδώ και καιρό, ωστόσο, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο γιατρός στις Αρχές, τα προβλήματα μεταξύ του ίδιου και της πρώην γυναίκας του συνέχιζαν να υφίστανται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Στριμπάκος ανέφερε ότι πριν από περίπου δυόμισι μήνες είχε πέσει ξανά θύμα επίθεσης, την ώρα που επέστρεφε σπίτι του, από άτομο το οποίο επέβαινε σε δίκυκλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ψυχίατρος έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης θύμα ένοπλης επίθεσης σε πολύ κοντινή απόσταση από το ιατρείο του, στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Φωτογραφίες: cretapost.gr & neakriti.gr