Το μπέρδεμα στα μπουκάλια με το σκιαγραφικό υγρό και το κέρασμα που προοριζόταν για γιατρούς στάθηκε η αφορμή για να καταλήξει ένας ηλικιωμένος στην Εντατική.

Ο ηλικιωμένος ασθενής πήγε στο νοσοκομείο, για να κάνει έλεγχο στο πεπτικό του σύστημα, συνοδεία συγγενικού του προσώπου έχοντας πάρει μαζί του ένα μπουκάλι ρακί και ένα κουτί καλτσούνια. Ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική και για να μπορέσει να γίνει η εξέταση, έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό διαλυμένο σε νερό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», μπερδεύτηκαν τα μπουκάλια με τη ρακί και το σκιαγραφικό υγρό με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να διαμαρτυρηθεί για τη γεύση και τον συγγενή του να του απαντά: «μην ανησυχείς», ήταν η απάντηση, «το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις».

Ο ηλικιωμένος ζαλίστηκε και έκανε εμετό με τα συμπτώματα που είχε να παραπέμπουν σε εγκεφαλικό. Αμέσως, το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σύντομα διαπιστώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Το ευτύχημα είναι ότι η περιπέτεια αυτή έληξε χωρίς άλλα απρόοπτα, αφού σύντομα ο άνδρας πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.