Σε 28 μήνες φυλάκιση με πενταετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας ο πατέρας που κακοποιούσε το δύο μηνών παιδί του στο Καρπενήσι.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 μετά από καταγγελία. Ο πατέρας συνελήφθη ενώ στη μητέρα και τον αδερφό του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πατέρας φέρεται να έχει χτυπήσει με ιδιαίτερη βιαιότητα το μερικών μηνών αγοράκι του και μάλιστα στο κεφάλι, δύο φορές μία στα τέλη Νοεμβρίου και μία το Δεκέμβριο του ’15, προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η παιδίατρος που εξέτασε το μωρό και έκανε λόγο για μια εικόνα που δεν θα ήθελε να αντικρίσει ξανά. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η παιδίατρος είπε ενώπιον του δικαστηρίου ότι έπαθε σοκ όταν είδε το παιδί καθώς ήταν αδύνατη η βλεμματική επαφή ενώ όταν επιχείρησε να το πάρει αγκαλιά, ενστικτωδώς το μωρό αντιδρούσε με κλάματα. Παράλληλα είχε μώλωπες στο σώμα του, γεγονός που σύμφωνα με την ίδια, αποδείκνυε την κακοποίηση που είχε δεχτεί.

Ο πατέρας, η μητέρα και ο θείος του μωρού δήλωσαν μετανιωμένοι στο δικαστήριο. Επίσης ο πατέρας ζήτησε συγγνώμη ενώ από την πλευρά της η μητέρα ομολόγησε ότι έλεγε ψέματα για τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι της, καθώς φοβόταν τον άνδρα της από τον οποίο χώρισε και ζητάει την επιμέλεια των παιδιών τους.

Στην αγόρευσή του, ο Εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης έκανε αναφορά τόσο στην αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών δομών του κράτους, όσο και στην συνενοχή των κλειστών κοινωνιών. «Η σημερινή υπόθεση βαρύνεται από ένα φορτίο που συνάδει με τον περίγυρο μιας κλειστής κοινωνίας που φοβάται για το τι θα πει ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας αναφερόμενος στην συγκάλυψη φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ αναρωτήθηκε πως θα είναι αποτελεσματικές οι κοινωνικές δομές που πραγματοποιούν ελέγχους κατόπιν ραντεβού.

Η μητέρα και ο θείος του παιδιού αθωώθηκαν για την υπόθαλψη εγκληματία, ενώ αναμένεται να γίνει νέα εξέταση για την ψευδορκία και την ψευδή αναφορά σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησε ο πατέρας.